• Sovićeva 90
  • Veliki Bukovec

O nama

o nama

"NASTAVIMO STVARATI ZAJEDNO"

ŠLJUNČARA-TRANSPORTI SMONTARA d.o.o. čiji počeci sežu sve od davne 1978. godine. Dakle,  ŠLJUNČARA-TRANSPORTI SMONTARA d.o.o. uspješno posluje već gotovo 40 godina. Vlasnik je Ivan Smontara, a poduzeće se nalazi u Velikom Bukovcu pored Ludbrega, u Varaždinskoj županiji. Poduzeće započinje kao tvrtka – kooperant za prijevoz raznih materijala. Tijekom godina tvrtka se razvija u području transporta. Međutim, 1998. godine započinje s ishođenjem dokumentacije za eksploataciju šljunka. 2003. godine tvrtka otvara šljunčaru te to postaje primarna djelatnost poduzeća.

Poduzeće se bavi vađenjem i obradom šljunka desetak agregata veličine od 0 do 80 mm koji se dobivaju presijavanjem šljunka ili drobljenjem velikih agregata, tako da su to njezini proizvodi. Kako bi se zatvorio krug te osvojilo što veći dio tržišta i pridobilo što više kupaca, poduzeće nudi uslugu transporta svojih proizvoda, šta je vrlo bitan segment na tržištu.

Trenutno poduzeće zapošljava 37 ljudi od kojih je 20 vozača, 12 strojara, voditelja transporta, diplomiranog rudara, dvoje računovođa te vlasnika.

Uz proizvodnju standardnih agregata radimo i na proizvodnju posebnih agregata čija je kvaliteta iznimno visoka, dok je njihova dostupnost mala s obzirom na to što zadanu kvalitetu i količinu ne može zadovoljiti puno poduzeća. Takve materijale koji vrijednošću odstupaju od uobičajenog šljunka i pijeska, poduzeće plasira na tržišta širom Hrvatske, BiH, Slovenije i Austrije.

Usmjereni smo na zadržavanje visoke kvalitete proizvodnje šljunčanih agregata kroz koje nudimo međunarodno priznatu kvalitetu i primjenu visokih standarda.

Iako poduzeće uspješno posluje dugih 40 godina te je jedno od najvećih u svom poslu, cilj nam je povećati opseg svojih proizvoda kako bi zadovoljila potrebe izvan Hrvatske i dodatno se proširila u inozemstvo ili povećala svoju konkurentnost u Hrvatskoj na nekim novim tržištima.

Tijekom dugogodišnjeg rada stekli smo putem prepoznate kvalitete šljunčanih materijala povjerenje mnogih domaćih i inozemnih kupaca. Uz kupce imamo čvrstu i stalnu suradnju s našim dobavljačima kojom dokazujemo dobru organizaciju rada.